Ege sahillerinde bayram yoğunluğu! İzmir Çeşme, Muğla Akyaka, Ölüdeniz, Bodrum, Bitez

Ramazan Bayramı tatili en çok Ege sahillerini etkiledi. Bayramı fırsat bilip tatil planı yapanlar, özellikle İzmir Çeşme, Muğla Akyaka, Ölüdeniz, Bodrum, Bitez bölgelerine akın etti. 

DENİZ SICAKLIĞI DA YÜKSELDİ

Hava sıcaklığının 32, deniz suyu sıcaklığının ise 25 derece ölçüldüğü Muğla’da vatandaşlar ve turistler, serinlemek için sahilleri tercih etti. Bayram tatilini sahillerde geçirmek isteyenler, hava sıcaklığının yükselmesiyle denize girerek serinlemeye çalıştı.

ESNAFTA BAYRAM SEVİNCİ

İzmir Çeşme’de Restoranlar, kafeler ve çarşı esnafı, sıkıntılı geçen kış sezonunun ardından, yüz binlerce tatilcinin Çeşme’ye akın etmesiyle yoğun bir çalışma temposu içine girdi. Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte açılan çok sayıdaki beach club da bayram için özel programlar hazırladı. Çok sayıda sanatçı, bayram tatili boyunca tatilcileri eğlendirmek için beach clublarda sahne alıyor.

AKYAKA’DA TUR SEFASI

Ula ilçesi Akyaka Mahallesi’nde tatilciler, halk plajında güneşin ve denizin keyni çıkardı. Bazı tatilciler denize girmeyi tercih ederken, kimileri de Akyaka’dan kalkan günübirlik tur tekneleriyle Gökova Körfezi koylarında gezintiye çıktı.

PİKNİKÇİLER DE ORADA

Akyaka, yakın illerden gelen turistlerle doldu. Ormanlık alanlarda piknik yapmayı tercih edenler de yoğunluk oluşturdu. Tatillerini geçirmek için Bodrum’u tercih edenler, Gümbet, Bitez, Kumbahçe ve Paşatarlası plajlarında deniz, kum ve güneşin tadını çıkardı.

Hava sıcaklığının 32 derece ölçüldüğü ilçede sahil kesiminde hareketlilik yaşandı. Eğlence mekanlarının bayram tatili kapsamında çeşitli programlar hazırladığı turistik ilçede, gündüz sahillerdeki yoğunluğun akşam saatlerinde cadde ve sokaklarda devam etmesi bekleniyor.

ÖLÜDENİZ PLAJINDA YOĞUNLUK

Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Belceğiz Plajı’nda da vatandaşlar, denize girmeyi ve kumsalda güneşlenmeyi tercih etti. Macera tutkunları, Babadağ Hava Sporları Rekreasyon Merkezi’nin bin 200 metredeki pistinden yamaç paraşütüyle uçuş yaparak, Ölüdeniz’in manzarasını izleme fırsatı buldu.

Exit mobile version