Ege ve Akdeniz’e uyarı geldi: İzmir, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar dikkat!

Türkiye’nin bir çok ili yangın faciası yaşarken, vatandaşlar bugün havanın nasıl olacağını merak ediyorlar. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) resmi internet sayfası üzerinden hava durumuna ilişkin son verilerini paylaştı. Kurum tarafından yapılan açıklamalar ile Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyılarında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin (5-8 derece) üzerinde tahmininde bulunuldu. İşte İzmir, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar’da hava durumu

MGM son değerlendirmelerini vatandaşlar ile paylaştı. Yapılan değerlendirmelerde Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli(40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Ege Bölgesi’nde de havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edildiği bildirildi.

 

EGE BÖLGESİ’NDE HAVA

A.KARAHİSAR °C, 32°C
Az bulutlu
İZMİR °C, 40°C
Az bulutlu ve açık
MANİSA °C, 42°C
Az bulutlu ve açık
MUĞLA °C, 39°C
Az bulutlu ve açık

TÜRKİYE’DE HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Tokat, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Exit mobile version