Ege'ye kar ve sağanak yağış uyarısı! 30 Aralık İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın, Kütahya'da hava nasıl olacak?

Son dakika hava durumu… Meteoroloji tarafından Ege Bölgesi‘ne sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı geldi. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli çok bulutlu yağmurlu, iç kesimler karla karışık yağmurlu ve yüksekleri kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde ise hava sıcaklığında sert düşüş yaşanacak.

 Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya’da kar yağışının etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Denizli’de ise karla karışık yağmur etkisini gösterecek.

Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına (50-75 km/s), zaman zaman kuvvetli fırtına (75-90 km/s) şeklinde esecek.

RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Kuzey ve Orta Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın; Kuzey ve Kıyı Ege’de bu gece saatlerinden itibaren hızını arttırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına (60-75 km/s) yer yer kuvvetli fırtına (75-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Artvin’in iç kesimleri hariç Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Erzurum, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ülkemizin kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Antalya il geneli ile Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) sağanak, Antalya il merkezi ile Adana ve Mersin çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak, Konya ve Karaman çevreleri, Niğde’nin ve Kayseri’nin güneyi ile Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin 1000 metre üzeri rakımlı yerlerinde yoğun kar (20 cm. üzeri)şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE’YE SAĞANAK UYARISI

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına yer yer kuvvetli fırtına (70-100 Km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 1°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

DENİZLİ °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

İZMİR °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MANİSA °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

AYDIN  °C, 8°C

Yağmurlu

MUĞLA  °C, 6°C

Sağanak yağışlı

UŞAK  °C, 4°C

Kar yağışlı

KÜTAHYA  °C, 1°C

Kar yağışlı

Exit mobile version