Ege’de Aydın ve Muğla’da yangın kabusu: Yerleşim yerlerine kadar geldi!

Ege Bölgesi’nde Aydın ve Muğla’da yangın kabusu sürüyor. Yangınlar, hızla yayılarak yerleşim yerlerine ulaştı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, yangının söndürülmesi için canla başla mücadele edildi. Alınan son bilgiye göre, Aydın’daki yangın kontrol altına alındı.

ÇOK SAYIDA EKİP BÖLGEYE GİTTİ

Yangın, dün saat 14.30 sıralarında Germencik’in kırsal Gümüşköy Mahallesi yakınlarındaki makilikte çıktı. Alevler, kısa sürede rüzgarın etkisiyle yayılarak ormana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Aydın Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 45 arazöz, 15 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 6 dozer, 9 yangın söndürme uçağı, 7 helikopter ve 265 personel ile havadan ve çok sayıda itfaiye aracıyla karadan yangına müdahale edildi.

Havanın kararmasıyla 2 gece görüşü özelliği olan helikopter havadan müdahalede bulunurken, yangın rüzgarın etkisiyle yayılarak Söke’nin Argavlı Mahallesi’ndeki seralara, ardından Söke-Aydın kara yolu yakınlarına sıçradı. Kara yolunda tedbir amaçlı bir süre araçların geçişi tek şeritten verildi.

EVLER BOŞALTILDI

Argavlı’da 2 ev ve kara yolu kenarında bulunan bir restoran tedbir amaçlı boşaltıldı. Aydın Valisi Yakup Canbolat ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, dün akşam saatlerinde yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Gece boyunda 2 gece görüşlü helikopter ve karadan TOMA ile yapılan müdahale, sabah saatleri ile hava desteği artırılarak devam ediyor.

MUĞLA DA YANIYOR

Muğla’nın Milas ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında 17’nci saate girerken, yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangın, dün saat 15.15 sıralarına Milas ilçesinin kırsal Sekköy Mahallesi’nde ormanlık alanda çıktı. Yangına ilk etapta havadan 8 helikopter ve 4 uçak ile müdahale edilirken, karadan 32 arazöz, 160 orman işçisi, jandarmaya bağlı 3 TOMA, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 10 itfaiye aracı, 7 su tankeri, 5 ilk müdahale aracı, 3 dozer, Yeniköy- Kemerköy Termik Santrali’ne bağlı 7 itfaiye aracı ve çok sayıda gönüllü ile müdahale edildi.

Havanın kararmasıyla birlikte ise, hava unsurları yerini 2 gece görüşlü helikopterlere bıraktı. Muğla Valisi İdris Akbıyık ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.

Exit mobile version