Gündem

Ege’de kuvvetli olacak: Bu saatlerde dikkat!

Meteoroloji’den Ege, Marmara ve Batı Akdeniz’e uyarı geldi. Yapılan açıklamada söz konusu bölgelerde fırtına beklendiği bildirildi. Fırtınanın yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olacağı duyuruldu. Fırtınaya karşı dikkat edilmesi gerektiği kaydedildi.

Ege Bölgesi dahil 4 bölge için fırtına uyarısında bulunuldu. Meteoroloji’nin tahminlerine göre, yarın sabah saatlerinden itibaren başlayacak olan fırtına Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun batısında etkili olacak.

KUVVETLİ OLACAK

Hızı saatte 70 ila 80 kilometreye ulaşacağı tahmin edilen fırtınanın, gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtına nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

İZMİR’E KRİTİK UYARI

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İzmir için fırtına uyarısında bulundu. Açıklamada, “Rüzgarın; yarın sabah saatlerinden itibaren İzmir il genelinde güney ve güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Beklenen fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar ile soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi. Fırtınanın yarın saat 05.00 sıralarında başlayıp, aynı gün saat 23.00’ten itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi.