Ege’de kuvvetli olacak: Duyuru yapıldı! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya ve diğer iller…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması geldi. Evden çıkacak vatandaşlar tarafından hava durumu haberleri merak ediliyor. Meteoroloji, 12 Nisan hava durumu raporunu yayınladı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi’nde hava az bulutlu geçecek. Öte yandan bölgede kuvvetli rüzgar etkili olacak. Yurdun bazı kesimlerinde ise kuvvetli yağış görülecek. Yağışların etkili olacağı illerde yaşayanların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Gaziantep çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 23°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

İL İL UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin güney, iç ve kuzeydoğu kesimlerinin çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Karadeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Ordu, Sivas, Malatya, Mardin, Batman ve Diyarbakır’ın güney çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Gaziantep il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın doğusu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

Exit mobile version