GündemHava Durumu

Ege’de kuvvetli olacak: İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyon dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması geldi. Meteoroloji, Ege Bölgesi’ne uyarıda bulundu. Yapılan değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi’nde hava sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuvvetli olacağı iller de belirtildi. Buna göre, İzmir, Manisa ve Kütahya’da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışa karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Kıyı Ege ile Marmara’da güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) rüzgarla beraber toz taşınımı bekliyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bugün Kütahya, Manisa ve İzmir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

A.KARAHİSAR 2°C, 18°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

DENİZLİ 6°C, 22°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

İZMİR 10°C, 20°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bugün aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA 5°C, 15°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre yurdun batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara ve Kuzey Ege’nin sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve iç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.