Gündem

Ege’de kuvvetli olacak: Yarın dikkat! Sabah saatlerinde şiddetini artıracak

Ege Denizi’nde fırtına bekleniyor. Yarın sabah saatlerinden itibaren fırtına etkili olacak. Ege’de etkisini gösterecek olan fırtınanın 10 Ocak Çarşamba gününe kadar devam edeceği bildirildi. Fırtınayla birlikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi gerekiyor.

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi Müdürlüğü, Ege Denizi’nde fırtına etkili olacağını belirtti. Yarın sabah saatlerinden itibaren rüzgarın Ege Denizi’nin kuzeyinde, ardından genelinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50 km-75 km/saat ) ve 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Güney Ege’de de rüzgarın yarın akşam saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiği bildirildi.

10 OCAK ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

Fırtınanın, 10 Ocak Çarşamba gece saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedilip, “Fırtınanın oluşturabileceği deniz ulaşımında aksama gibi olumsuzluk üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

İZMİR’E SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, yarın sabah saatlerinden itibaren İzmir il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.