Ege’de trajedi devam ediyor: Datça’da 31 düzensiz göçmen daha yakalandı

Dünyadaki tüm insanların bir Avrupa hayali var. Türkiye’den de Avrupa’ya göç tüm hızıyla sürerken, diğer ülkelerden ülkemize gelen başka ülke insanları Türkiye’yi Avrupa’ya kaçış yolu olarak kullanıyor.

Gün geçmiyor ki Ege Denizi’nde bir göçmen faciası yaşanmasın. Kandırılarak lastik botlarda ölüm kalım mücadelesi veren kaçak göçmenler, Yunanistan tarafından Avrupa’ya gitmeye çalışıyor. Yunanistan ise karasularına giren düzensiz göçmenleri tekrar Türk karasularına geri itiyor.

Çoluk çocuk umuda yolculuk

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında 31 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. Göçmenler arasında çocukların da olması dikkat çekti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Datça açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi alındı. Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik botu, hareket halindeyken lastik botu durdurdu.

Botta yapılan kontrolde, aralarında çocukların da bulunduğu 31 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenler, ilk işlemleri tamamlandıktan sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Ege’de ölüme yolculuk devam ediyor

Son zamanlarda Ege Denizi’nde düzensiz göçmen taşıyan botların batması sonucu birçok insan hayatını kaybetti. Başlık: Ege’de Trajedi Devam Ediyor: 31 Düzensiz Göçmen Datça’da Yakalandı

 

 

Exit mobile version