Editörün SeçtikleriEkonomi

Ege’de yaşayanlar dikkat: Tüm bölgeler için tamamen ücretsiz oldu! Devlet karşılayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), termal kaplıca tedavisi gören vatandaşlara büyük bir destek sunarak sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracağı ifade edilerek sağlık kurulu raporuyla kaplıca tedavisi onaylanan kişilere yönelik getirilen bu yeni düzenleme, yol giderleri, günlük harcamalar ve refakatçi masraflarının SGK tarafından karşılanacağı bildirildi. Tüm bunlarla beraber böylece, tedavi sürecinde yaşanan maddi yükün hafifletileceği vurgulandı.

SGK TARAFINDAN ÖDENECEK

SGK’nın bu yeni uygulaması, termal kaplıca tedavisinden yararlanmak isteyenler için önemli bir fırsat sunulduğu belirtilerek sağlık kurulu raporuyla onaylanan tedavi süreçlerinde, yol masrafları, günlük ihtiyaçlar ve refakatçi ücretleri SGK tarafından ödeneceği  aktarıldı.

SAĞLIK HİZMETLERİNİN ERİŞİMİ KOLAYLAŞACAK

Termal kaplıca tedavileri sırasında SGK’nın sunduğu mali destek, vatandaşların tedavi merkezlerine erişimini artırıyor ve süreci daha rahat hale getirdiği ifade edilerek kaplıca tedavisi gören kişilerin finansal yükünü hafifleten bu uygulama, sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğini artırmayı hedeflediği paylaşıldı.

SGK’nın açıklamasına göre, kaplıca tedavisi gören kişilerin masrafları Sağlık Uygulama Tebliği çerçevesinde karşılanacağı da bildirildi.