Ege’de yaşayanlara duyuruldu! İzmir dikkat: Bu gece başlıyor, Pazartesi’ye kadar devam edecek

Yarın itibarıyla Türkiye genelinde hava koşullarında önemli değişiklikler beklendiği belirtilerek Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışların etkili olacağı beklenirken Karadeniz’in iç kesimleri ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde de kuvvetli yağışlar görüleceği ifade edildi. Bununla beraber Pazar günü ise Doğu Karadeniz’in kıyılarında yerel olarak kuvvetli yağışlar etkili olacağı paylaşıldı.

RÜZGAR ARTARAK DEVAM EDECEK

Rüzgarın yönü ve kuvveti de hava tahminlerinde dikkat çeken bir diğer faktör olduğu belirtilerek Marmara’nın güneybatısı, kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyden kuvvetli rüzgarlar etkili olacağı  Pazar günü rüzgar, Marmara’nın güneybatısı, kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuvvetli, Doğu Anadolu’nun batısında ise yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiği bildirildi. Ayrıca Pazartesi günü ise Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Elazığ ve Bingöl çevrelerinde rüzgarın kuzeyden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği vurgulandı.

MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde biraz azalması bekleniyor. Batı bölgelerde sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek, iç ve kuzeybatı kesimlerde ise mevsim normallerinin altında kalacağı bildirildi.

Ankara

Ankara’da hava, parçalı ve çok bulutlu olacak. Yarın öğle saatlerinde yerel gök gürültülü sağanaklar görülecek. Sıcaklıklar ise yarın 17-29 derece, pazar günü 16-30 derece, pazartesi günü ise 15-31 derece arasında değişecek.

İstanbul

İstanbul’da hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Yarın yerel gök gürültülü sağanaklar etkili olacak. Sıcaklıkların ise cumartesi 22-30 derece, pazar 23-33 derece, pazartesi 25-33 derece arasında olması bekleniyor.

İzmir

İzmir’de hava genellikle az bulutlu ve açık olacak. Yağış beklenmiyor. Sıcaklıkların cumartesi 25-36 derece, pazar 24-37 derece, pazartesi 26-38 derece arasında olması öngörülüyor.

Exit mobile version