Editörün SeçtikleriGündem

Ege’nin incisi İzmir yanıyor! Alevler yerleşim yerlerine ulaştı: Evlerinizi terk edin

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe bölgesinde, dün akşam saatlerinde başlayan ve hızla yayılan yangın, rüzgarın etkisiyle yerleşim alanlarına ulaşmış durumda olduğu ifade edilerek ekiplerin yoğun bir şekilde sürdürdüğü söndürme çalışmaları, yangının daha fazla yayılmasını engellemeye yönelik olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili olarak kuvvetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına karşı, çeşitli araç ve ekiplerle müdahale edildiği ifade edilerek 4 uçak, 5 helikopter, 19 arazöz, 4 su ikmal aracı, 2 dozer ve 4 yer ekibi, alevlerle mücadele ettiği ve bu yoğun mücadelenin amacı, yangının yerleşim yerlerine daha fazla zarar vermesini önlemek olduğu paylaşıldı.

TAHLİYELER BAŞLADI

Yangın bölgesindeki 1 hayvan barınağı tahliye edilirken, yazlık evlerde yaşayan bazı vatandaşlar da jandarma kontrolünde güvenli alanlara sevk edildi. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, bölgedeki vatandaşlara evlerini boşaltmaları çağrısında bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Yangın rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Vatandaşlarımızın acilen evlerini boşaltmasını istiyoruz. Yangının söndürülmesi için gerekli müdahaleyi yapabilmemiz için bölgeden gereksiz araçların ve vatandaşların uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz”

YAPILAN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının ilerleyişi ve şu ana kadar yaşanan durum hakkında bilgilendirmede bulundu ve şöye konuştu:

“Şu ana kadar can kaybı yaşanmadı ancak bazı evlerin yandığı bilgisi var. Yangının kesin zararını, çalışmalar tamamlandıktan sonra net olarak görebileceğiz. Rüzgarın saatte 80 kilometreyi bulması nedeniyle hava araçlarının müdahalesi sık sık durdurulmak zorunda kalıyor, İki bölgede yangın nispeten kontrol altına alındı. Ancak Örnekköy ve Doğançay bölgelerinde yangın mahallelere doğru ilerliyor. Şu an için büyük bir can kaybı yaşanmasa da, yangın bu bölgelerde kontrol altına alınmış değil. Yoğun çalışmalar devam ediyor ve Doğançay Mahallesi dahil olmak üzere bazı evler tahliye edildi,”