Eğer cep telefonunuzda bu numarayı görürseniz dikkat edin!

Dijital teknolojilerdeki gelişim ile beraber dolandırıcılık yöntemlerinde de farklılıklar meydana geliyor. Vatandaşların farkındalıkları arttıkça dolandırıcılar da yeni yollar denemeye başladı. Son olarak dolandırıcıların banka telefon numaralarının başına +99 ekleyerek vatandaşları aradıkları ortaya çıktı.

Dolandırıcılar bankalardan aradıklarını söyleyerek vatandaşların hesaplarını boşaltıyorlar. Aradıkları numaraların inandırıcı olması için bankaların müşteri hizmetlerine ait telefon numaralarının başına +99’u ekleyerek vatandaşları aradıkları ortaya çıktı.

“Hesabınızdan para çekildi. ” diyerek kandırıyorlar

Bankadan aradığı konusunda vatandaşı ikna eden dolandırıcılar, ‘Hesabınızdan para çekildi’ diye kandırarak banka hesaplarını boşaltıyorlar. Bu yöntemle vatandaşları dolandıran 13 kişilik bir çete ise Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda çökeltildi.

Hürriyet’in haberine göre; Dolandırıcı çetenin bankaların müşteri hizmetlerine ait telefon numaralarının başına Özbekistan’ın uluslararası telefon kodu +99 ekleyerek internet üzerinden vatandaşları aradığı öğrenildi. Düzenlenen operasyonlar ile beraber 5 kişi tutuklandı ve daha sonra 8 kişi göz altına alındı.

Exit mobile version