Ege’ye saat verildi: İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Muğla, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu raporu yayınlandı. Evden çıkacak vatandaşlar tarafından ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabı merak ediliyor. Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre, yurdun bazı kesimlerinde kuvvetli yağış görülecek. Ege Bölgesi’nde ise hava iç kesimlerde yer yer parçalı bulutlu geçecek. Öte yandan bölgede hava sıcaklığının yüksek olması sebebiyle saat 11.00 ile 16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiği bildirildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, öğle saatlerinde Doğu Akdeniz’de yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 39°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 37°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

İL İL SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Balıkesir’in kuzey, Erzurum ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz’de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Exit mobile version