Ege’ye saat verildi: Kuvvetli olacak! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması geldi. Haftanın ilk iş günü evden çıkacak vatandaşlar tarafından ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabı merak ediliyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde sağanak yağış görülecek. Yağışların öğleden sonra etkili olacağı bildirildi. Öte yandan yurdun bazı kesimlerine ise kuvvetli rüzgar uyarısında da bulunuldu.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Hatay çevrelerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 40°C
Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 39°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

İL İL UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Osmaniye, K. Maraş’ın batı, Hatay’ın kıyı kesimleri, Ankara’nın kuzey ve batısı, Eskişehir, Çankırı, Amasya’nın kuzeyi, Artvin, Erzurum’un kuzey ve doğusu ile Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Exit mobile version