Ege’ye uyarı: İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması geldi. Hafta sonu için plan yapacak vatandaşlar tarafından ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabı merak ediliyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İzmir ve Muğla çevreleri ile Aydın’ın kıyılarının yer yer hafif sağanak şeklinde olacağı bildirildi. Öte yandan bölgede fırtına da etkili olacak.

FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege’de güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Genellikle parçalı, kıyı kesimlerinin çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları, İzmir ve Muğla çevreleri ile Aydın’ın kıyılarının yer yer hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyılarında güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 15°C
Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer hafif sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer hafif sağanak yağışlı

EGE’DE İZMİR, AYDIN VE MUĞLA’YA UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin güneydoğusu ile güney ve batı kıyılarının parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları, İzmir ve Muğla çevreleri, Aydın’ın kıyı kesimleri, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Malatya, Elazığ ve akşam saatlerinden sonra Antalya çevrelerinin yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Exit mobile version