GündemHava Durumu

Ege’ye uyarı yapıldı: Saat verildi! Kuvvetli olacak

Meteoroloji’den uyarı geldi. Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, yarın için Ege’ye fırtına uyarısında bulundu.  Yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olacak fırtınaya karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Ege Denizi’nden fırtına bekleniyor. Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olacak fırtınaya karşı uyarı yapıldı. Yapılan açıklamada, 50-75 kilometre hızla kuvvetli fırtına beklendiği bildirildi.

KUVVETLİ OLACAK

Yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtınaya ilişkin, “Ege Denizi’nde rüzgarın yarın ilk saatlerden itibaren güney ve güneydoğu, öğle saatlerinden itibarense, kuzeyinde güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, kuzeyinde yer yer 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek, deniz ulaşımındaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.