Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

Ege’ye uyarı: Yerde görürseniz sakın bunu yapmayın!

Ege Bölgesi’nde yaşayan vatandaşları ilgilendiriyor. Son değerlendirmeler sosyal medya üzerinden vatandaşlara açıklandı. Buna göre, bugün Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak rüzgar esmesi bekleniyor. Rüzgar ve fırtına gibi durumlarda vatandaşların yere düşmüş ya da hala sallanmakta olan elektrik telefon kablolarına dokunmaması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son değerlendirmelerini vatandaşlar ile paylaştı. Yapılan açıklamalarda, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli rüzgar esmesi beklendiği bildirildi.

Rüzgarlı ve fırtınalı havalarda vatandaşların dikkat etmesi gerekenler:

MGM internet sayfası üzerinden şiddetli rüzgar ve fırtınadan korunma yolları hakkında bazı bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan bilgilendirmelerde, rüzgarlı veya fırtınalı havalarda, yere düşmüş ya da hala sallanmakta olan elektrik / telefon kablolarına dokunulmaması gerektiği ifade edildi. Ayrıca rüzgarlı havalarda devrilme ihtimallerine karşı duvar, bina ve ağaçlara yakın yürümemek gerekiyor.

MGM’nün bugün yaptığı uyarı şu şekildeydi:

Rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40–60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Öte yandan bugün hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Diğer yerlerde ise değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.