Eğitim düzeyine bakılmaksızın tüm ev hanımlarına İŞKUR iş desteği! İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır, kimler başvuru yapabilir?

Türkiye İş Kurumları kendi internet sitesinden yayınlamış olduğu özel sektör ve kamu iş ilanları ile milyonlarca vatandaşın istihdam edilmesine aracılık etmeye devam ediyor. Yayınlanan iş ilanlarına ek olarak kendi bünyesinde geliştirmiş olduğu istihdam programları ile de ülke içi işsizlik oranının düşmesini sağlayan İŞKUR, bu kez de çeşitli sebeplerden ötürü ev dışında çalışmayan ev hanımlarına uygun iş fırsatları ile gündeme gelmeyi başardı.

Türkiye İş Kurumları’nın resmi internet sitesinde yayınlanmış olan ev işi ilanları aracılığı ile ülke sınırları içerisinde yaşayan binlerce ev hanımı, eğitim düzeylerine bakılmaksızın maaş almaya hak kazanıyorlar.

Türkiye İş Kurumları Ev İşi İlanları

Türkiye İş Kurumları’nın resmi internet sitesinde yayınlanan milyonlarca iş kategorisinden yalnızca birini oluşturan ev işi ilanları, özellikle ev hanımlarının iş sahibi olmasında büyük rol oynuyor. Kurum kapsamında başvuru yapılabilecek olan ev işi ilanları ise şu şekilde özetleniyor:

Türkiye İş Kurumları Ev İşi Maaşları Ne Kadar?

Türkiye İş Kurumları’nın resmi internet sitesinde yayınlanan ev işlerinden birinde istihdam edilmiş olan ev hanımları ya da diğer vatandaşlar, iş kollarına bağlı olarak farklı tutarlarda maaş almaya hak kazanıyorlar. Bu kapsamda belirlenmiş olan en düşük maaş tutarı, asgari ücret olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye İş Kurumları Ev İşi İlanlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

Türkiye İş Kurumları’nın resmi internet sitesinde yayınlanan ev işi ilanlarına başvuru yapabilmek için tıpkı diğer İŞKUR ilanlarında olduğu gibi siteye kayıt yaptırmış olmak gerekiyor. Kaydı bulunan, 18 yaşın üzerinde ki her vatandaş ilgili iş ilanlarına başvuru yapabiliyor.

Exit mobile version