Ekonomi

Eğitim giderleri için Ziraat Bankasından destek! Vade ve faiz oranları açıklandı

Ziraat Bankası tarafından eğitime destek kredisi duyuruldu. Bu kredi kapsamında 36 ay vade imkanı bulunduğu belirtildi ve aylık faiz oranının yüzde 1,75 olduğu vurgulandı.

Banka tarafından yapılan açıklamada her türlü okul, üniversite, kurs veya dershane giderinin finansmanı için kişiye özel eğitim kredisi verildiği belirtildi ve 36 aya varan vade imkanı sağlandığı ifade edildi.

KREDİNİN ÖZELLİKLERİ

Bu kredinin özellikleri arasında 36 aya varan vade taksitli veya kredili mevduat hesabı şeklinde kullandırım yapılabileceği yer aldı. Bu kredinin öğrenci / kursiyer velilerine, öğrencinin / kursiyerin bu tür eğitim masraflarını üstlenen herhangi bir aile bireyine veya düzenli ve sürekli gelir sağlayan bir mesleği var ise öğrenciye / kursiyerlere verileceği ifade edildi.

Bunun yanı sıra şahsi veya maddi teminat alınmadığı ifade edilerek kredi kullananlara hayat sigortası ürünü sunulduğu ifade edildi.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Başvuru yapacak olan vatandaşlar başvurularını sadece Ziraat Bankası şubelerinden yapacaklardır.

ÖRNEK ÖDEME

Örnek hesaplama kapsamında 15 bin lira kredi ve 36 ay vade imkanı kapsamında aylık faiz oranı yüzde 1,75 ile aylık ödeme 597 lira oluyor. Toplam yıllık maliyet oranı ise yüzde 28,8237 oluyor.