Eğitime kar yağışı darbesi: Yüz yüze eğitime bu illerde yeniden ara verildi!

Soğuk hava dalgası ülke genelinde giderek etkisi yitirirken bazı kesimlerde kar yağışı yüz yüze eğitime darbe vurmaya devam ediyor. 23 Mart Çarşamba günü (bugün) için ise 3 ilden yüz yüze eğitime ara haberi geldi. Bingöl, Samsun ve Bitlis’te okulların yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Alınan kararlar şöyle oldu:

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu Asarcık, Ayvacık, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde, 23 Mart Çarşamba günü bazı okulların tatil edildiği belirtildi.

Eğitim öğretime ara verilen okulların detaylı listesine İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinden ulaşılabilecek.

Bitlis’te valilikten yapılan açıklamaya göre, meteoroloji verilerine göre, yoğun kar yağışı, olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıklar nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde eğitim öğretime bir gün ara verildi.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde de kar nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, Karlıova ilçesinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda ilçede eğitim ve öğretime, il genelinde ise taşımalı eğitime 23 Mart Çarşamba günü ara verildiği bildirildi.

Exit mobile version