Gündem

EGM açıkladı: Aşı randevuları tanımlandı!

Türkiye’de aşılama programı hız kazandı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamada, özel güvenlik sektöründe çalışan görevli, eğitici ve yöneticilerin randevu alarak aşılarını yaptırabileceği duyuruldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Ülke genelinde görev yapan 331 bin 491 özel güvenlik görevlisi, 2 bin 248 özel güvenlik şirket, eğitim kurumu ve alarm izleme merkezi yöneticisi ile özel güvenlik eğitim kurumlarında eğitim veren 3 bin 339 uzman eğitici öncelikli aşı uygulaması kapsamına alınmış olup, Sağlık Bakanlığı tarafından aşı randevuları tanımlanmıştır. Özel güvenlik görevlileri, uzman eğiticiler ve yöneticiler, enabiz.gov.tr internet sitesinden randevularını alabilecekler”

KARGO ÇALIŞANLARI VE KURYELER AŞILANIYOR

Son dakika haberi… Türkiye’de aşı uygulaması hızlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından aşı takvimine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Koca açıklamasında kargo çalışanları ve kuryelerin aşılanmasına yarından itibaren başlanacağını duyurdu. Bakan Koca açıklamasında ”Kargo çalışanlarıyla kuryelerin aşılarına da yarın başlıyoruz. Artık iyice hızlandık.” ifadelerini kullandı.

TAKSİ ŞOFÖRLERİ VE DOLMUŞ ESNAFI DA AŞILANIYOR

Bakan Koca, ”Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programımıza dahil oluyor. Yarından itibaren aşılarını olabilirler.” dedi.

BAKAN KOCA YENİ MESLEK GRUPLARINI DUYURDU

Koca, gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanlarının, berber ve kuaförlerin ve yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatların bugünden itibaren Kovid-19 aşısı olabileceğini duyurdu.

Bakan Koca son açıklamasında ise ‘Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programımıza dahil oluyor. Yarından itibaren aşılarını olabilirler.’ açıklamasında bulundu.