GündemKamu

Ehliyet alacaklar dikkat: Sınavlar artık eskisi gibi olmayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, e-Sınav formatında gerçekleştirilen ehliyet sınavlarında ilk defa animasyonlu soruların olacağını ifade ederek, “Uygulama ile soruların daha da anlaşılabilir olması sağlandığı gibi ölçülmek istenilen davranışların da daha net bir şekilde ortaya koyulması hususunda katkıda bulunulacak.” şeklinde konuştu.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ehliyet sınavlarındaki soruları görsel olarak zenginleştirmek, soruların sağlayacağı yarar ile içeriğini geliştirmek amaçlı animasyonlu soruların hazırlanacağı kaydedildi.

Hazırlanacak olan animasyonlu sorularla adaylara, gerçek hayata uygun durumlardan sorular gelecek. Sınavdan önce adayların soru çeşidi tanıması maksadıyla animasyonlu soruların da yer aldığı deneme sınavların hazırlanıp Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfası üzerinde erişime açıldı.

İşitme engelli adaylar için de işaret dilinde sorular hazırlanacak

İlk kez ehliyet sınavlarında animasyonlu soruların bulunacağını aktaran Özer, “Uygulamayla, soruların daha da anlaşılır olması sağlandığı gibi ölçülmesi istenen davranışların da daha net bir şekilde ortaya koyulması hususuna katkıda bulunulacak. İşitme engelli adaylarımız, işaret dilinde sürücü eğitim setleri ve animasyonlu olarak soruların hazırlanmasına dair çalışmalarımız sürüyor. Bütün çalışmalarımız büyük bir özveri içerisinde gerçekleştiriliyor. Emeği olan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.