Ehliyet için yeni dönem başladı! Bundan sonra bu şekilde olacak: Herkes yapmak zorunda

Geçtiğimiz ay, ehliyet sınavına yönelik yapılan köklü değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlanırken bu düzenlemeler, sürücü adaylarının kursa kaydolma aşamasından sınav süresine kadar birçok konuyu kapsadığı belirtilerek amaç, sınavlarda dublör kullanımını engellemek ve süreçte daha yüksek güvenlik sağlamak olduğu paylaşıldı.

YENİLİKLER DUYURULDU

Konu ile ilgili olarak 2024 Temmuz ayında yürürlüğe giren düzenlemelere göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelikte önemli yenilikler yapıldığı ifade edilerek artık direksiyon eğitimi ders sınavları, milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenen ve mevzuata uygun iki farklı güzergah üzerinden yapılacağı ve bu güzergahlar, sınav sabahı kura ile belirleneceği bildirildi.

Ayrıca trafik Eğitmeni Zakir Çelepkolu, yeni düzenlemeler hakkında önemli bilgiler sunarken Çelepkolu, sınav süresinin 35 dakikadan 40 dakikaya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca Çelepkolu açıklamalarının devamında önceden sabit olan sınav güzergahlarının yerine, artık iki güzergahın kullanılacağını ve bunlardan birinin kura ile seçileceğini vurguladı ve sınav sırasında geri park etme işlemi için ek bir hareketin de yapılmasına izin verileceği aktarıldı.

MEBBİS’E YÜKLENECEK

Yeni düzenlemeler arasında, dublör kullanımını engellemek amacıyla sürücü adaylarının kursa kayıt sırasında canlı ortamda fotoğraflarının çekilmesi yer aldığı ifade edilerek bu fotoğraflar, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri’ne (MEBBİS) yüklenecek ve biyometrik fotoğraflarla birlikte sisteme ekleneceği paylaşıldı.

Çelepkolu, engelli sürücü adayları için de bazı düzenlemelerin yapılacağını ifade ederek engelli vatandaşlar, kendi araçlarına uygun tertibat sağlanması koşuluyla, kendi araçlarıyla sınava girebileceklerini duyurdu.

Exit mobile version