Ehliyet sahipleri dikkat: Eğer yapmazsanız ehliyetiniz iptal edilecek!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ehliyet sahipleri için süre verildi. Eski tip ehliyet kullanan sürücülerin ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. Verilen süre boyunca ehliyetlerin yenilenmemesi durumunda ehliyetler iptal edilebilir. Zaman kaybetmeden eski tip ehliyet sahiplerinin yenileme işlemini gerçekleştirmesi zorunlu.

Eski tip ehliyet kullananların ehliyetlerini yenilemesi için süre tanındı. Buna göre, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce çıkartılan eski tip ehliyetlerin değişimi için tanınan sürenin, 31 Aralık 2022’den itibaren 2 sene daha uzatıldığını ifade etmişti. Yani, eski tip ehliyet kullananlar 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetlerini değiştirebilecek.

ESKİ TİP EHLİYETLER İPTAL EDİLECEK

Daha öncesinde 2016 öncesi ehliyeti olanlar için değiştirme süreci uzatılmıştı. Yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce çıkartılan eski tip ehliyetlerin değişimi için tanınan sürenin, 31 Aralık 2022’den itibaren 2 sene daha uzatıldığı ifade edilmişti.

EHLİYET YENİLEME İŞLEMİ NE ZAMAN SON?

1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip ehliyetleri değiştirmek için tanınan süre, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 sene daha uzatıldı. Buna göre, hali hazırda eski tip sürücü belgeleriyle araç kullanan şoförler, 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetlerini değiştirebilecek.

Exit mobile version