Ekonomi

Ehliyet ücretlerine zam kapıda: B sınıfı ehliyetin masrafı 5 bin lirayı geçecek

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yeni ehliyet ücretlerini duyurdu. Bu yıl için belirlenen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak tespit edildi, bu da ehliyet ücretlerine önemli bir zam anlamına geliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Vergi Usul Kanunu Tebliği Resmi Gazete’de yer aldı ve 2023 yılı için yeniden değerleme oranının yüzde 58,46 olarak belirlendiği açıklandı. Bu durum, 2024 yılında ehliyet ücretlerine önemli bir artış getirecek.

Harçlar çok yükselecek

Öngörülen tahmini harç ücretlerine göre, en çok başvurulan B sınıfı ehliyetin ücretinin 5 bin lirayı geçmesi bekleniyor. B sınıfı ehliyet almak isteyen bir sürücü, harç, değerli kağıt bedeli ve vakıf hizmet bedeli dahil olmak üzere 3 bin 258 lira harcamak zorunda. Bu rakamın 2024’te 5 bin 162 liraya çıkması öngörülüyor. A, A1, A2 ve F sınıfı ehliyetler için de yeniden değerleme oranı kadar zam yapılırsa, bu rakam 2 bin 525 liraya kadar çıkabilir. Ehliyet almak isteyenler, yeni düzenlemeyle birlikte daha yüksek harçlarla karşılaşacak.