Ehliyet ve pasaport sahipleri dikkat: Geçerlilik süresi değişiyor!

Yeşil pasaport sahiplerini ilgilendiren bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyet ve pasaportlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, 5 yıl olan yeşil pasaport geçerlilik süresinin 10 yıla çıkacağını belirtti. Soylu, ”5 yıl olan yeşil pasaport geçerlilik süresi, yeni nesil yerli e-pasaportla 10 yıla çıkıyor” dedi.

YEŞİL PASAPORT GEÇERLİLİK SÜRESİ UZUYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği yeni yerli pasaportlarla ilgili açıklamalar yaptı. Soylu, “Yeni yerli E-pasaport tasarım çalışmalarını ve pilot üretimini başarı ile tamamladık. Ağustos ayında kendi E-pasaportumuzu kendimiz üretmeye başlıyoruz. 5 yıl olan yeşil pasaport geçerlilik süresi, yeni nesil yerli e-pasaportla 10 yıla çıkıyor” dedi.

Soylu ehliyetlerle ilgili de, “Yeni E-sürücü belgesi de temassız çip kullanılarak teknolojik yönden geliştirilmiş, güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarılmıştır. Yeni E-sürücü belgesinde de, yeni E-pasaportlarda olduğu gibi ‘Turkey’ yerine ilk kez ‘Türkiye’ ifadesi kullanılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version