Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapanlar yandı: Ehliyet sahiplerine 1.823 TL ceza verilecek

Yetkisi olmadan çakar kullananlar yandı. Yapılan denetimlerde yasa dışı ve yetkisi olmadan çakar lamba kullanan araç sürücülerine 1.824 TL para cezası verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, tarafından denetimler gerçekleştirildi. Ekipler tarafından Atatürk Bulvarı’nda Ulus-Kızılay istikametinde çakar kullanan araçlar durduruldu ve denetim yapıldı. Bu denetimde çakar kullanan ehliyet sahibi sürücülerin evrakları kontrol edildi.

Araçta Çakar Tespit Edildi

Uygulama sırasında durdurulan İbrahim Koç’a ait araçta yapılan incelemede çakar tespit edildiği ifade edildi. Polis ekiplerine aracını yeni aldığını, çakar lambalarının kullanım dışı olduğu beyan edildi. Koç açıklamalarında “Çakarları kullanmıyorum. Kullanımının cezası olduğunu düşünüyordum. Çakarların üzerinde takılı olması da yasakmış, bilmiyordum. Artık yapacak bir şey yok. Söktürüp cezasını ödeyeceğiz” dedi.

Ehliyet Sahiplerine 1.823 TL Ceza Veriliyor

Polis ekipleri, sürücüye aracında yasa dışı ve yetkisi olmadan çakar lamba bulundurduğu için 1823 lira idari para cezası uyguladı.

Exit mobile version