Gündem

Ehliyeti olanlar 23:45’e kadar bu ödemeyi yapın: Hacize kadar yolu var, yapmayana Pazartesi gününden itibaren…

Ehliyeti olan vatandaşların unutmadan bu ödemeyi yapması gerekiyor. Yapmayana Pazartesi gününden itibaren faiz işlemeye başlanacak. Ödeme işlemleri ise 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor.

Bugün ayın 30’u. MTV ödemelerinde sona gelindi. Yarın son ödeme günü. Bu nedenle hala ödeme yapmayan vatandaşların biran önce ödeme işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Zamanında ödeme yapmayan vatandaşlara ise faiz işlemeye başlıyor.

MTV ödemelerinin 2 taksit ödemesi de yapılmazsa ne olur?

MTV ödemesi yapmayan vatandaşlar taksit ödemelerini yapmadıklarında faiz ödemek zorunda kalıyorlar. Ancak iki ödemeyi de yapmayan vatandaşların adresine uyarı mektubu gönderiliyor. Bir sonraki adımda ise iT.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kişinin banka hesaplarına haciz işlemi başlatılabiliyor.

Ödeme ile ilgili bilgiler

Ödemeler İnteraktif vergi dairesinden veya GİB MOBİL uygulaması üzerinden yapılabilir. MTV ve Trafik para cezası ödeme işlemine ilişkin açıklamalarda bulunan İnteraktif vergi dairesi borç ödemelerinin 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile gerçekleştirilebileceğini bildirdi.