Ehliyeti olup 24 yaşından büyük olanlar için geri sayım başladı: Eğer bunu yapmazsanız…

Ehliyeti olup 24 yaşından büyük olanlar için geri sayım resmen başladı. 88 Gün içinde bu kişilerin mutlaka yapması gerekiyor. 2016 yılından 2022 yılına kadar 6 yıllık bir süre geçti. Bu nedenle 1 Ocak 2016’dan önce düzenlenen ehliyetler için geçerli bu tarihten önce ehliyet alanların yenilemeyi yapması gerekiyor. Yapmayanlar ceza ödemek zorunda kalacak.

Türkiye’de 18 yaşından büyük milyonlarca kişi ehliyet sahibi. Bu nedenle vatandaşların 31 Aralık 2022 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Bu tarihe kadar ise eski ehliyetler kullanılmaya devam edilebiliyor.

Yenileme ücretleri ortaya çıktı


Eski Tip (2016 Öncesi Alınan Sürücü Belgeleri) Sürücü Belgelerinin Yenisi İle Değiştirilmesi İşlemlerinde 15 TL
Yeni Tip (2016 Sonrası Alınan Sürücü Belgeleri) Sürücü Belgelerinin Yenilenmesi İşlemlerinde 345 TL ödeme yapması gerektiği ortaya çıktı.

Ceza almamak için yapmanız gerekenler

Eski sürücü belgesine sahip olanların ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. Yenileme işlemini 2022 yılından sonrasına bırakanlar kallavi cezalar ile karşı karşıya kalabilirler. Ehliyet yenileme işlemi yapmak için ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından randevu almak gerekiyor.

Exit mobile version