Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ehliyetler için yeni dönem başladı! Bugün ehliyeti olanlar için son duyuru: 15 TL ödeyeceksiniz

Eski tip ehliyeti olan vatandaşların mutlaka yeni tip ehliyetini almaları gerektiğine ilişkin yeni dönem başladı. Bu dönem hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaptı ve 31 Aralık 2022 tarihine kadar eski tip ehliyetlerin yeni tip ehliyetler ile değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Ehliyet Yenileme ücreti Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Trafik vakfınca protokol yapılmış ödeme yapılabilen banklara yatırılabileceği ifade edildi. Bu doğrultuda ehliyet yenileme işlemi yapacak olan vatandaşların 15 TL ödeyeceği bildirildi. 31 Aralık’a kadar mutlaka yapılması gerekiyor.

31 ARALIK SON TARİH

İçişleri Bakanlığı tarafından ehliyetler için yeni dönem başlatıldığı duyuruldu ve bu yeni döneme tamamen geçiş için son tarih aktarıldı. Bu noktada vatandaşların yeni tip ehliyetlere 31 Aralık’a kadar mutlaka geçmesi gerekiyor. Ancak yeni tip ehliyete geçmeyen vatandaşların dev ceza ödeyeceği ifade edildi.

NVİ’DEN RANDEVU ALINMALI

Ayrıca ehliyet yenileme işlemi yapacak olan vatandaşların randevu alması gerektiği bildirildi. Bu işlemler için NVİ’den randevu alınması gerektiği belirtilerek Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından randevu alınabileceği vurgulandı.

GEREKLİ BELGELER

Tüm bunların yanı sıra ehliyet yenileme işlemleri için bazı belgelerin hazır olması gerekiyor. Bu belgeler ise İçişleri Bakanlığı tarafından şöyle paylaşıldı:

  • Kimlik Belgesi
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
  • Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)