Ehliyetler tek tek geri alınıyor: Yüzlerce kişinin ehliyeti alındı, ehliyetsiz kalmak istemeyenler dikkat!

Yapılan son açıklamalara göre 1.199 Kişinin ehliyeti geri alındı. Konuya ilişkin olarak bilgilendirme yapıldı. Kamuoyuna yapılan bilgilendirmede, 81 bin 155 araç/sürücünün denetlendiği 1.919 sürücünün alkol etkisinde araç kullandığı tespit edilerek sürücü belgesinin geri alındığı açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) yapılan denetimlere ilişkin vatandaşları bilgilendiriyor. Son olarak 5-6-7 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen denetimlerde 81 bin 155 araç/sürücünün denetlendiği bildirildi.

Yapılan denetimlerde, Bin 919 sürücünün alkol etkisinde araç kullandığı tespit edilerek sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.


2 sürücünün ise uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisinde araç kullandığı tespit edilerek idari ve adli işlem başlatıldı.

Sürücülere ve yolculara seyahatleri boyunca can güvenlikleri için alkol ve uyuşturucu etkisinde araç kullanmamaları ve diğer trafik kurallarına uymaları hatırlatıldı. Yapılan açıklamada denetimlerin devam edeceği ifade edildi.

Kırmızı Işık, Seyir Halinde Cep Telefonu ve Emniyet Kemeri Kullanımının İhbarlı Olarak Denetimi

03-04 Ağustos 2022 tarihlerinde kırmızı ışık, seyir halinde cep telefonu ve emniyet kemeri kullanımına yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak ihbarlı özel denetim gerçekleştirildi.

Denetimlerde:

3 bin 313 sürücünün kırmızı ışık kuralını ihlal ettiği, 2 bin 859 sürücü/yolcunun emniyet kemeri kullanmadığı, bin 791 sürücünün ise seyir halinde cep telefonu kullandığı tespit edilerek işlem yapıldı.

431 araç trafikten men edilerek 17 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.

Toplam 11 bin 417 trafik kural ihlali tespit edilerek cezai işlem uygulandı.

Exit mobile version