Ek MTV’leri hala ödemeyenlere ZAM ŞOKU! 5.715 TL’ye yükseldi

Cumhurbaşkanı kararı ile mecbur kılınan ve Anayasa Mahkemesi tarafından da ödenmesi zorunlu olan Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için şok zam kararı.

Ek MTV’leri hala ödemeyenlere ZAM ŞOKU! 5.715 TL’ye yükseldi- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri tarafından Türkiye’deki 81 il dahilindeki tüm araç sahiplerinden yılda 2 kez alınan MTV’ler 4’e yükseltildi. 6 Şubat deprem faciası sebebi ile ilk kez uygulanacak olan Ek MTV ödemelerine ilişkin olarak hala ödeme yapmayanlara da zam açıklaması geldi.

VERGİLERE ZAM YOLDA

Geçtiğimiz günlerde kararlaştırılan yeni vergi zamlarına ilişkin olarak, ek MTV, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, pasaport harcı, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi dahil bir çok farklı vergi çeşitlerinde 2024 yılı Ocak ayı itibari ile zam geleceği belirtildi. Yeni yapılacak vergi zamlarından en çok etkilenecek olan vergilerin başında ise araç sahipleri yer alıyor. Hala Ek MTV’lerni ödemeyenler zamlı ödeme yapacaklar.

YÜZDE 34,80 ORANINDA ZAM

213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına istinaden yıllık olarak hesaplanan ve Bakanlık tarafından ilan edilen yeniden değerleme oranı kapsamında yeni yapılacak zam miktarı tüm vergilerde, ‘2023 yılı üçüncü geçici vergi döneminde uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 34,80 (yüzde otuzdört virgül seksen) olarak tespit edilmiştir’ denildi.

Bu durumda hala Ek MTV ödemeyenler Kasım ayında ikinci taksit ödemesi süresi yaklaşan ve en düşük 2.120 TL olan MTV ile ek MTV ücretleri de değişti. Yüzde 34,80’lik zam ile MTV ve ek MTV’de ikinci taksit ücreti ve 2.857 oldu. Toplamda ise 5.715 TL ödeme yapılacak.

Exit mobile version