Editörün SeçtikleriEkonomi

Ek zam için flaş gelişme! Asgari ücret 21.000 TL mi oluyor: Az önce belli oldu

Son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden konulardan biri de asgari ücrette olası zam tartışmaları olduğu belirtilerek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek açıklamalarında  “Türkiye’de asgari ücret düşük değil” ifadelerini kullandı ve kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

ENDİŞE VERİCİ

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Hazine ve Maliye Bakanı’nın açıklamalarının ardından asgari ücretlilere eylül ayında bir zam yapılması gerektiğini belirtti ve gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekerek, asgari ücretin güncellenmesinin kaçınılmaz olduğunu nüfusun sadece küçük bir kesiminin milli gelirin büyük bir bölümüne sahip olduğunu belirtti. Ayrıca Karakaş, bu durumun sosyal adalet açısından endişe verici olduğunu ifade etti.

4 BİN TL ZAM İDDİASI

Karakaş açıklamalarında  eylül ayında asgari ücrete yapılacak zam miktarı önemli bir artışı beraberinde getireceğini belirtti ve enflasyon verileri ve ekonomik göstergelere dayanarak asgari ücretteki artışın yaklaşık olarak 4 bin TL olacağını iddia etti.

Bu konu hakkında bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz. Peki size göre asgari ücret ne kadar olmalı? Yorumlarınızı bekliyoruz.