Ekim ayında 19 kadın öldürüldü, 18 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu

Kadına şiddet son bulmuyor. En yakınları tarafından katledilen kadın sayısı her geçen gün artıyor. Ekim ayında yine 37 kadın öldürüldü. Cezaların yetersizliği erkeklerin çaresizliğiyle buluşunca, olan yine kadına ve arkasında bıraktığı çocuklarına oluyor.

kadıncinayetlerinidurduracagiz platformunun paylaştığı rapora göre kadınlar yine en yakınları tarafından ve en güvenli alanlarında yani evlerinde öldürüldüler.

5 kadın hayatına dair karar almak istemesi bahanesiyle öldürüldü

Bu ay 19 kadın cinayeti işlenmiş, 18 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Öldürülen 19 kadından 5’i boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, 1’i günlük bir tartışma bahanesiyle öldürüldü. 13’ünün ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi.

Kadınları en çok eşleri öldürdü

Ekim ayında öldürülen 19 kadının 11’i evli olduğu erkek, 2’si eskiden birlikte olduğu erkek, 1’i kardeşi, 1’i birlikte olduğu erkek, 1’i eskiden evli olduğu erkek, 1’i oğlu, 1’i akrabası tarafından öldürülmüştür. 1 kadını öldüren kişi ile yakınlığı tespit edilememiştir. Bu ay kadınların %58’i evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Kadınlar en çok evlerinde öldürüldü

Kadınların 13’ü evinde, 3’ü sokakta, 1’i kamusal alanda, 1’i ıssız yerde öldürülmüştür. 1 kadının öldürüldüğü yer tespit edilememiştir. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 68’i evlerinde öldürüldü.

Kadınlar en çok ateşli silah ile öldürüldü

Bu ay öldürülen kadınların 12’si ateşli silahlarla, 3’ü boğularak, 2’si kesici aletle, 2’si darp edilerek öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 63’ü ateşli silah ile öldürüldü.

 

Exit mobile version