GündemYaşam

Ekin Gökçe Yıldız’ın katil zanlısı tutuklandı!

ATV’nin uzun yıllardır merakla takip edilen programı Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Müge Anlı son dönemde ele aldığı Ekin Gökçe Fakıoğlu cinayeti soruşturması hakkında yaşanan gelişmeleri paylaştı. Müge Anlı’nın aktardığı bilgiye göre Adana Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro ekipleri tarafından sorgusu tamamlanan cinayetin baş şüphelisi Tolga Avcı ve şüpheli iki arkadaşı, dün adliyeye sevk edilmeden önce sağlık kontrolü için Yüreğir Devlet Hastanesine götürüldü.
Müge Anlı’nın ifadelerine göre Adana Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro ekipleri tarafınca sorgusu sona eren cinayetin baş şüphelisi Tolga Avcı ve olay hakkında şüpheli iki arkadaşı, dün adliyeye sevk edilmeden önce sağlık kontrolleri için Yüreğir Devlet Hastanesine götürüldü.

Muhabire de saldırdı

Hastane girişi saldırgan bir tutum içinde olan Ekin Gökçe Fakıoğlu’nun katil zanlısı Tolga Avcı, kameraların kayıtta olduğunu bile bile bir muhabire saldırdı. Sağlık kontrollerinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, önce Cumhuriyet savcısına ifade verdi; ardından nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıktı. Cinayetle bir ilgisi olmadığını savunan Avcı, olay hakkındaki suçlamaları reddetti.

Tutuklanmasına karar verildi

Adliyedeki 3 saatin sonrasında kararı açıklayan mahkeme heyeti, “kasten öldürme” suçlamasıyla Avcı’nın tutuklanmasına karar verdi. Katil zanlısı daha sonra Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi. Kendisine yardım ve yataklık ettikleri şüphesiyle gözaltına alınan iki arkadaşı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“O kendini vurdu”

Daha önce kasten adam yaralama ve uyuşturucu kullanma suçlarından kaydı bulunan Tolga Avcı ifadesinde kendisini şu sözleri kullandı:
“Gece 24.00’de buluştuk. Oturduğum binanın bodrum katına girip sohbet ettik. Bu sırada üzerimde taşıdığım tabancayı masaya bırakıp ‘sakın oynama’ diye uyarıp, evime gelirken aldığım böreği çıkarttım. Bu sırada silah sesi duyup, tekrar bodrum katına geldiğimde Ekin’i kanlar içinde buldum. Yaralıydı, silah benim olduğu için korkup, bahçeye çıkartıp attım. Sonra da bodrum katını kilitleyip kaçtım. Ekin’i apartmanın önüne bırakıp kaçtığım için pişmanım. Ben vurmadım kendi kendini vurdu.”

Aile cinayetin çözüme kavuşmasının ardından Müge Anlı’ya teşekkür etti.