Ekmeğe Bir Zam Daha Mı Geliyor?

Son dönemlerde gıda ürünlerine gelen zamlardan en çok etkilenen de ekmek fiyatları oldu. Hemen hemen her ilde ekmeğe zam üstüne zam yapıldı. İllere göre değişiklik gösteren ekmek fiyatları vatandaşlar tarafından internette en çok aratılan konulardan oldu. Peki ekmeğe yeni zam yolda mı? Ekmeğe zam gelecek mi?

Ekmeğe Zam Konusu Gündemde

Vatandaşların sofralarından eksik etmediği ekmek fiyatları son dönemlerde en çok merak edilen konuların başında geliyor. MMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez ekmeğe zammın gündemde olduğunu belirtti. Suiçmez yaptığı açıklamada,  ‘Gübresiz ekim çiftçinin üretimden çekilmesini hızlandıracak, ekim alanları daha da azalacak, dışa bağımlılık artacak. Yüksek fiyatlarla gıda krizi devam edecek. Maliyetler düşmeden fiyat artışı önlenemez. Çözüm dış alıma bağımlılık değil, yerli üretim için somut önlemlerin alınması” dedi. İklim değişikliği, kuraklık, mazota yapılan zamlar, gübre ve tarım ilaçları gibi ürünlerin maliyet fazlalıklarına işaret eden Suiçmez, ekmeğe zam konusunun gündemde olabileceğini vurguladı.

Kurdaki Düşüş Ekmeğe Yansımayacak

Karar Gazetesi’nden Buse Yılmaz’a konuşan MMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez kurdaki düşüşün ekmek fiyatlarına indirim olarak yansımayacağını, aksine artan un, maya, su, elektrik maliyetleri nedeniyle ekmekte yeni zamların gündeme gelebileceğini ifade etti.

Exit mobile version