Ekmek fiyatlarında flaş gelişme: Maliyet artışı fiyatlara bakın nasıl yansıdı!

Ekmek fiyatlarında flaş gelişme! Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 220 gramı 3 liradan satılan ekmeğin hem gramajı 200’e düşürüldü; hem de zam uygulanacak ekmeğin 4 liradan satılmasına karar verildi. Ancak fırıncılar yapılan zammı yetersiz buldu.

Maliyetlerdeki artış ekmek fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Yılbaşından bu yana 220 gramı 3 liradan satılan ekmeğin 200 gramı 4 lira oldu. Kuşadası Fırıncılar Derneği Başkanı Levent Eryılmaz ise zamdan memnun olmadıklarını açıkladı ve ekmeğin 5 lira olması için başvurduklarını ifade etti.

MALİYETLER İKİ ÜÇ KAT ARTTI

Un, elektrik, mazot fiyatlarının 2-3 kat artmasına karşın kendilerine yüzde 30 zam verildiğini söyleyen Eryılmaz, “Fiyatların artmasında un fiyatları, buğday sıkıntısı önemli bir etken. Ekmeği 3 liradan sattığımız zaman unun çuvalı 250 liraydı. İki ay önce 12 bin lira elektrik faturası ödüyordum, şimdi 40 bin lira ödüyorum. Mazot 8-9 liradan üçe katladı. Girdilerin tamamında iki kata varan artışlar oldu, bize ise verilen yüzde 30, yani 1 lira zam. Bu zamdan memnun değiliz. 5 lira olmasını bekliyoruz” dedi.

Exit mobile version