Ekonomik kriz bebek satışına yol açtı: Doğmamış bebekler satılıyor!

Doğmamış bebeklerini 100 bin TL’ye satan anneler, borç batağında ve çaresiz. Ekonomik krizin en ağır sonuçlarından biri de bebek satışlarının artması. Maddi sıkıntılar yaşayan anneler, doğmamış veya yeni doğmuş bebeklerini internet üzerinden satışa sunuyor.

Kırıkkale’de 55 günlük bebek internette satılıyor

Kırıkkale’de bir anne, 55 günlük kız bebeğini 100 bin TL’ye internet sitesinde ilana koydu. Kimliği ve doğum raporu olmayan, evlilik dışı dünyaya gelen bebek için “Borçlarım var. Hamilelik ve doğum sırasında çok para harcadım. Sıkıntıları ve bebeği aileme anlatamadım. Tek şartım 100 bin TL. Bebeği istediğiniz yere getirim” ifadeleri kullanıldı.

40 günlük bebek ve 30 günlük bebek de satılık!

Antalya’da 23 yaşındaki bir anne, doğumuna 30 gün kalan kız bebeğini 110 bin TL’ye satışa sundu. Bebeğin doktor kontrolleri ve ultrason fotoğraflarını da paylaşan anne, “Acilen bebeğimi vermek istiyorum” dedi. Hamile kadın, doğum masraflarını da alıcının ödemesi gerektiğini belirtti.

Bebek satın alanlar da var

Haberde, internet üzerinden bebek alan ailelerle de görüşüldü. İzmir’de bir aile üniversite öğrencisinden 45 bin TL vererek bebek aldığını söylerken, başka bir aile ise hastane masraflarını ödeyerek bebeği kendileri doğum yapmış gibi hastaneye kimliğini vererek üzerine geçirdiklerini anlattı.

Bedelsiz bebek sahiplenmek isteyenler de var

Bebek ilanlarının altına bazı aileler de para karşılığı bebek satmanın vicdansızlık olduğunu, bedelsiz bebeği sahiplenmeye hazır olduklarını yazarak telefon numaralarını bıraktı.

 

 

Exit mobile version