Ekonomist Atilla Yeşilada deşifre etti! Akaryakıt fiyatları bilinçli mi arttırılıyor? Rusya, akaryakıt zamlarının neresinde yer alıyor?

Son zamanlarda ekonomi piyasalarında yaşanan ani gelişmeler, petrol fiyatlarının da direkt olarak artmasına sebep oldu. Ayrıca Rusya- Ukrayna arasında yaşanan gerginlik ve FED faiz karaları da petrol fiyatların da direkt olarak etkiledi.

Brent petrol varil fiyatlarının son yılların en yüksek seviyelerini görmesi, akaryakıt fiyatlarının da peş peşe zamlanmasına sebep oldu. Konu ile ilgili olarak yorumlarda bulunan isimlerden biri olan ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, artışlara sebep olan ayrıntıları açıkladı. Atilla Yeşilada’nın piyasalar ilgili yaptığı yorumlar, herkesi şaşırttı.

Brent Varil Fiyatı Son Yılların En Yüksek Seviyesinde!

Geçtiğimiz aylarda Kerkük- Ceyhan boru hattında çıkan yangından ötürü 90 dolar seviyesine kadar dayanan brent petrolün varil fiyatı, o dönemlerde piyasaların endişelenmesine sebep olmuştu. 90 dolar sınırının brent varil için tehlikeli bir eşik olduğu yorumunda bulunan uzmanlar, ilgili fiyatın birçok sektöre doğrudan etki edeceğine dikkat çekmişti.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginlik ve FED’in faiz kararları kapsamında yükselmeye devam eden brent petrol varil fiyatı, bugün 96 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Piyasalar ile ilgili yorum yapan Atilla Yeşilada, bu artışın bilerek yapıldığına dikkat çekerek konuya farklı bir boyut kazandırdı.

Petrol Fiyatları Niçin Yükseliyor?

Şu an da gözle görünen herhangi bir olumsuzluğun olmamasına rağmen brent petrolün varil fiyatlarının 100 dolarlık kritik eşiğe doğru ilerlemesi, Ekonomist Atilla Yeşilada tarafından yorumlandı. Atilla Yeşilada, Rusya yönetiminin sanılanın aksine Ukrayna’yı işgal etmeyeceğini, bu gerginliğinin devam etmesinin nedeninin akaryakıt fiyatlarını yükseltmek olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Yeşilada, brent petrolün varil fiyatının 100 doların üzerine çıkacağını ve fiyat artışının bir süre daha bilerek devam ettirileceğini ifade etti.

Tarım Sektöründe Fiyatlar Artacak!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğin yalnızca akaryakıt fiyatlarını etkilemeyeceğini belirten Atilla Yeşilada, iki ülkenin de tahıl kaynaklarının güçlü olmasının ülkelerde ki tarım ürünlerinin fiyatlarına doğrudan etki edeceğini dile getirdi. Atilla Yeşilada, yakın zamanda tarım ürünlerinde fiyat artışlarının gözleneceğine dikkat çekti.

Exit mobile version