Ekonomi

Ekonomist Atilla Yeşilada’dan Merkez Bankası dolar tahminine iğneleyici yorum: Bu tahmin aşırı iyimser!

Geride bıraktığımız yılın eylül ayında yükseliş trendine giren, kasım ayında da yükseliş hızı artan dolar kuru aralık ayının ilk haftasına gelindiğinde kendi rekor seviyelerini görmeye başlamıştı. 18 TL seviyesine kadar yükselen dolar kuru, beraberinde euro kurunun 20 TL’ye, gram altının ise bin 82 TL’ye yükselmesine sebep olmuştu.

2021 ekonomi piyasalarında yaşanan tüm bu olumsuz gelişmelerden sonra Merkez Bankası faiz indirimi kararları ile piyasalara direkt olarak müdahale etmiş ve 20 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde düzenlenmiş olan kabine toplantısından kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi kararı çıkmıştı. Alınan kararlar ve yapılan piyasa müdahaleleri sonucunda bir gecede sert bir şekilde gerileyen ancak yeni dönem ile birlikte ortaya çıkan Rusya- Ukrayna savaşı ve FED faiz kararları ile tekrar yükselişe geçen ekonomi piyasaları, dalgalı hareketlerini 29 Mart Salı günü de sürdürmeye devam ediyor.

Ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmelerin gündelik hayata direk olarak yansıdığı günden bu yana vatandaşlar tarafından sıklık ile takip edilen ve yaptığı piyasa tahminleri ile kendinden söz ettirmeyi başarmış olan Ekonomist Atilla Yeşilada, yeni yorumlarını yayınladı.

Merkez Bankası Dolar Tahminine İmalı Yorum!

Geçtiğimiz haftalarda Merkez Bankası dolar tahmini anket sonuçlarına göre katılımcıların yıl sonu dolar kuru beklentilerinin 16,50 TL seviyesinde olduğu açıklanmıştı. Bu veriye ilişkin yorumlarda bulunan Ekonomist Atilla Yeşilada, tahmini oldukça iyimser bulduğunu ifade etti.

Yeni Dolar Kuru Tahmini!

Merkez Bankasının yıl sonu dolar kuru tahminine katılmadığını belirten Ekonomist Atilla Yeşilada, kendisinin doların 18-20 TL seviyesine çıkmasını beklediğini ifade etti.

“KKM Ağrıyı Tedavi Ediyor, Hastalığı Değil!”

Geçtiğimiz sene geliştirilmiş olan KKM sistemine ilişkin yorumlarda bulunan Ekonomist Atilla Yeşilada, bu sistemin enflasyon ile baş edemeyeceğini sistemin yalnızca ağrıyı tedavi ettiğini ifade etti.