Ekonomist Remzi Özdemir, Rusya- Ukrayna savaşının dolara etkisini yorumladı Doları frenliyorlar! Güncel döviz kuru fiyatları

Geçtiğimiz yılın kasım ayında yükseliş trendine giren dolar, aralık ayının ikinci haftası itibari ile 18 TL seviyesine kadar yükselmişti. Doların yükselişinden etkilenen euro kuru da tarihi seviyesini görmüş ve 20 TL’lik seviyeyi aşmıştı. Döviz kurlarına paralel olarak artışa geçen altın fiyatlarında da beklenmeyen gelişmeler yaşanmış ve gram altının fiyatı o dönem içerisinde 1000 TL’lik kritik eşiği geçmişti.

Döviz kurlarının ve altın piyasasının ani yükselişler yaşadığı dönemlerde, Merkez Bankası faiz indirimi ile piyasalara müdahale etmiş ancak tüm müdahalelere rağmen döviz kurlarının ve altın fiyatlarının istenilen seviyelere düşürülmesi sağlanamamıştı. Tüm bu ekonomik gelişmeler ışığında toplanan kabine toplantısından sonra kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TL kullanımını özendirici konuşmalara yapmış ve döviz ve altınların TL bazında değerlendirilmesi için kur korumalı TL vadeli mevduat sisteminin geliştirildiğini duyurmuştu.

2021 yılında yaşanan bu gelişmelerden sonra piyasalarda ani bir gerileme yaşanmış ve yeni dönem itibari ile dolar kurunun 13 TL seviyesinde sabitlenmesi başarılmıştı. Ancak yeni dönemde yaşanan ekonomik gelişmeler ve yaklaşık olarak 10 gün önce resmen bir savaşa dönüşen Rusya- Ukrayna geriliminden sonra dolar tekrar yükselişe geçti. Konu ile ilgili yorumlarda bulunan Ekonomist Remzi Özdemir, doların ilerleyen günlerde daha da artacağına dikkat çekti.

Remzi Özdemir’den Dolar Yorumu!

Yaptığı piyasa yorumları ile dikkat çeken Ekonomist Remzi Özdemir, doların şu an da frenlendiğini ve mart ayı gibi dolarda bir yükseliş gözleneceğini iddia etti. Kurlar ile ilgili tahminlerini dile getiren Özdemir, Mart ayı itibari ile doların 14,60 TL seviyesine sabitleneceğini ancak bu sabitlemenin mart ayının soyu itibari ile tekrar yükseliş ile sonuçlanacağını ifade etti.

Ekonomistten Rusya- Ukrayna Savaşı Yorumu!

Yaklaşık olarak on gündür devam eden Ukrayna- Rusya savaşı ile ilgili de yorumlarda bulunan Ekonomist Remzi Özdemir, savaşın Türkiye’ye olumsuz etkiler yaratacağını düşündüğünü ve bu sürede doların frenlenmeye çalıştığını iddia etti.

5 Mart Dolar Kuru Fiyatları

5 Mart tarihli dolar fiyatları şu şekilde:

Exit mobile version