Ekonomist Tunç Şatıroğlu ve Selçuk Geçer, dolar kuru tahminlerini yayınlayarak, enflasyonun giderek artacağına dikkat çektiler Dolar o tarihte 20 TL’yi bulacak!

TL’nin döviz kurları karşısında giderek değer kaybı yaşaması, vatandaşların gündelik hayatlarına direkt olarak etki etmeye başladı. Bu noktada alım güçleri düşen vatandaşlar, bütçelerine yön vermek ve Türkiye’nin ekonomik olarak gelişimini görmek amacı ile uzman yorumlarına başvurmaya başladılar.

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinden bu yana ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmeler sebebi ile uzman yorumlarına başvuran vatandaşların büyük bir kısmı Ekonomist Tunç Şatıroğlu ve Selçuk Geçer’i yakın takibe almışlardı. Yeni dönemde de ekonomi piyasalarında ki hareketliliğin devam etmesi, piyasa uzmanlarının yeni dolar yorumlarını yayınlamalarına sebep oldu. Bu kapsamda iki uzmanın yaptığı açıklamalar, gündeme bomba gibi oturdu.

Selçuk Geçer’den Uzun Vadeli Dolar Kuru Tahmini!

Ekonomi piyasalarına ilişkin yaptığı değerlendirmeler ile adından söz ettirmeyi başaran Ekonomist Selçuk Geçer, yeni dönemde ortaya çıkan Rusya- Ukrayna savaşının etkisi ile tekrar yükseliş trendine giren dolar kuruna ilişkin yorumlarını yayınladı.

Resmi hesapları aracılığı ile yatırımcıların sorularına yanıt veren Selçuk Geçer, 15,80 TL seviyesinin dolar kuru için destek seviyesi olduğunu belirtti. Söz konusu destek seviyesinin aşılması durumunda doların hızla yükseleceğine dikkat çeken Geçer, yıl sonuna kadar dolat fiyatının 20 TL’yi bulabileceğini iddia etti. Geçer, buna bağlı olarak enflasyonun da yüksek seviyelere geleceğini öne sürdü.

Tunç Şatıroğlu’ndan Merkez Bankası Başkan Değişikliğine Yorum!

Piyasaya ilişkin yaptığı yorumlar ile sık sık gündeme gelen Ekonomist Tunç Şatıroğlu, geçtiğimiz dönemde Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasından sonra, TL’nin dolar karşısında bir gecede yüzde yüz oranında değer kaybı yaşadığını ifade etti. Bu değer kaybı durumunun devam edeceğini iddia eden Şatıroğlu, yıl sonuna kadar doların iyiden iyiye yükseleceğini ifade etti.

22 Mart Güncel Dolar Kuru

Ocak ayından beri 13 TL seviyesinden işlem gören dolar kuru, savaşın etkisi ile tekrar yükseliş trendine girdi. 22 Mart tarihi ile dolar, 14,8278 TL’den işlem görüyor.

Exit mobile version