Gündem

Ekranların dikkat çeken güzel spikeri Buket Güler kimdir? Buket Güler nereli, kaç yaşında?

Haber programlarının sevilen yüzü Buket Gürel, bir süredir binlerce vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Haber sunmada ki başarısı ve güzelliği ile dikkat çeken Buket Güler, hakkında daha fazla bilgi sahip olunmak istenen isimlerden biri oldu. Peki, Buket Güler kimdir? Nerelidir?

Eğitim Hayatı

1983 yılında Ankara’da dünyaya gelen ünlü spiker, aynı ailede Berkan isimli bir erkek kardeşe sahiptir. Üniversite hayatını da Ankara’da tamamlayan Buket Güler, Kamu Yönetimi bölümü mezundur. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra eğitim hayatına İstanbul’da devam eden ünlü spiker, yüksek lisansını İstanbul Galatasaray Üniversitesi’nde, Ulusal İlişkiler programında tamamlamıştır.

Meslek Hayatı

Gazetecilik sektörüne ilk adımını üniversite eğitiminin başında atan Buket Güler, Hürriyet Gazetesi’nin Dergi Grubu’nda muhabir olarak çalışmaya başlamıştır. Gazetenin sahip olduğu ek yayınlar ve Tempo Dergisi için yaptığı özel röportajlardan sonra adından söz ettirmeye başlamış ve nihayetinde TRT Türk kanalının kurulması sonucunda habercilik sektörüne giriş yapmıştır.

Aynı kanalda “Dünya Gündemi” ve “Dünyamız Detay” programlarını sunması ile birlikte habercilik kariyerine güzel bir başlangıç yapan Buket Güler, Habertürk kanalının yönetimi tarafından fark edilmiş ve 2016 yılı itibari ile kanala transferi gerçekleştirilmiştir. Bir süre Habertürk kanalında yayınlanan “Güne Bakış” ve “Burada Gün Ortası” isimli programlar ile ekranlara gelen yapan ünlü spiker, 2018 yılında milyonlarca insan tarafından tanınmasını sağlayan CNN Türk kanalına geçiş yapmıştır.

CNN Türk Ailesine Katıldı!

Birçok kanalda spiker olarak görev almasına karşın, daha çok kişi tarafından fark edilmesi, CNN Türk ailesine katılması ile birlikte başlamıştır. Ancak CNN Türk macerası çok da uzun sürmeyen Buket Güler, bir süre CNN Türk’te ana haberleri sunduktan sonra kanal ile yollarını ayırmıştır.

CNN Türk kanalından ayrıldıktan sonra, 2020 yılı içerisinde Olay TV yönetimi ile anlaşan Buket Güler, bir müddet kanalda çalışmış ancak bir sebepten ötürü Olay TV ile de yollarını ayırmıştır.

Son olarak 2021 yılında Haber Global ailesine katılan ünlü spiker, hafta içi her gün yayınlanan “Yeni Gün” isimli haber programını sunmaya devam etmektedir.