Gündem

Ekşi Sözlük’ e Dava Şoku! Soruşturma Başlatıldı!

Kayıtlı yazarların yorumlarını içeren internet sitesi Ekşi Sözlük hakkında soruşturma başlatıldı. Ekşi Sözlük’ te bulunan bir kullanıcının yazdığı  “halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor” ifadeleri üzerine açılan soruşturmanın ardından Ekşi Sözlük “şikayetler ve oluşan hassasiyet üzerine ilgili başlıklar kapatılmıştır” açıklamasında bulundu.

Soruşturma Sürüyor

Başsavcılık, “halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor” başlıklı içerik hakkında, başlık ve başlık altında yer alan paylaşımlarda suç ve suç unsuru içeren ifadeler bulunduğu “suç işlemeye tahrik” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” kanaatine varıldığını ifade etti.

Bunun üzerine Ekşi Sözlük Twitter üzerinden “Tüm sosyal mecralarda olduğu gibi sözlük ‘te de başlıklar ve içerikler denetimden geçmeksizin, kullanıcılar tarafından yazılmaktadır. şikayet üzerine hukuk ekibimizce inceleme yapılmaktadır. şikayetler ve oluşan hassasiyet üzerine ilgili başlıklar kapatılmıştır” açıklamasında bulundu.

Ekşi Sözlük’ ün kurucusu Seda Kapanoğlu “Sığınmacılarla ilgili zinciri hem konuyla ilgili eksik bilgimden, hem de toplumun sancılarını umursamaz tonundan dolayı haklı olarak gereksiz bir öfke ve kızgınlık yarattığından sildim. ilerde tekrar yazarsam bunlara da özen göstererek yazmaya çalışırım” ifadelerine yer verdi.