Gündem

Elazığ depremi ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’den flaş açıklama!

Kandilli Rasathanesi Elazığ Sivrice’de 4.3 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Bölgede yaşayan vatandaşların panik yaşadığı deprem hakkında Prof. Dr. Naci Görür flaş bir açıklamada bulundu. Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Görür, “ Daha önce dediğim gibi 2020 depremi temizlik hareketine devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de son 1 yıldır yaşanan depremler vatandaşların endişe yaşamasına neden oluyor. Bugün Elazığ’da meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu. Depremi yorumlayan Prof. Dr. Naci Görür ise vatandaşların endişe etmesine gerek bir durum olmadığını söyledi.

Prof.Dr. Görür resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Arkadaşlar, Elazığ-Sivrice/Kalaba’da 4,2 deprem oldu. Daha önce dediğim gibi 2020 depremi temizlik hareketine devam ediyor. Endişe yok. Bunu da artçı deprem zincirinin son halkaları gibi düşünebilirsiniz. Sevgiyle”

Elazığ depremi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme Ve Değerlendirme Merkezi (Kandilli), Elazığ Sivrice’de meydana gelen deprem 4.3 büyüklüğünde olarak açıkladı. saat 17:17’de meydana gelen deprem, 5.0 km derinliğinde gerçekleşti.