EkonomiGündem

Elektrik faturalarına gelen zamlarla ilgili flaş açıklama: Yeni düzenleme gelecek!

Elektrik faturaları vatandaşın gündeminde. Faturalara gelen zamların ardından flaş bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşen kabine toplantısından sonra gerçekleştirdiği basın açıklamasında elektrik faturalarında yaşanan artışa müdahale edileceğini söylemişti. Bunun üzerine elektrik faturalarına gelen zamların geri alınıp alınmayacağı merak konusu olmuştu.

Elektrik faturalarına gelen zamlar gündem oldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kalın, “Çok yakında elektrik faturalarına yeni düzenleme gelecek.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Koronavirüs testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2,5 saat önce görüştük. Cumhurbaşkanımız gayet iyi. Doktorların öngörüsü birkaç gün içinde negatife döneceği yönünde” diye konuştu.

‘ELEKTRİK FATURALARINA YENİ DÜZENLEME GELECEK’

Kalın son günlerde gündem olan elektrik faturalarıyla ilgili olarak, “Çok yakında elektrik faturalarına yeni düzenleme gelecek. Cumhurbaşkanımız da talimatlarını veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN 2023’TE ADAY OLMASINDA HUKUKİ BİR ENGEL YOK’

2023 seçimlerinde Erdoğan’ın aday olabileceğini söyleyen Kalın şu sözleri kaydetti:

“Cumhurbaşkanımızın 2023’te aday olmasında hukuki bir engel yok. Defalarca açıkladık erken seçim olmayacak. Meclis Başkanımız da açıklama yaptı. Zaten önümüzdeki yıl da seçilme hakkı var. Onunla ilgili hukuki bir durum söz konusu değil.”