Elektrik faturalarında yeni düzenleme yapıldı! Ne kadar elektrik indirimi yapıldı?

Enerji Bakanlığı ev ve işyeri elektrik faturalarında yeni bir düzenlemeye gitti. Yapılan düzenleme ile kullanım tarifeleri yeniden belirlenerek bir nevi elektrik indirimi yapıldı. Bir evin en az elektrik tüketimi 230-240 kilovatsaatken, 150 kilovatsaat uygulaması başlatılmış ve bu kullanım üstünde elektrik tüketenlere yüzde 127 zam yapılmıştır. 150 Kw/saate kadar olan tüketimler için ise zam oranı yüzde 50 olarak belirlenmişti.

İktidar yeni yaptığı düzenleme ile bu sınırı 210 kilovatsaate yükseltti. Bu indirimi siyasi oyun olarak nitelendiren Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, elektrik indirimine ilişkin  son dakika bir açıklama yaparak şu çok çarpıcı bilgilendirmelerde bulundu;

Elektrik faturalarına yüzde 127 zam yapıp sonra da “Kilovatsaatte düzenleme yaptık.” diyerek tarifelerdeki birinci kademe sınırının aylık 150 kilovatsaatten 210’a çekilmesi, vatandaşa ölümü göstererek sıtmaya razı etmekten başka bir şey değildir. Bir evin en az elektrik tüketimi 230-240 kilovatsaatken, bunu 150 kilovatsaatten 210 kilovatsaate çekmek tam bir siyasi oyun.

Zaten milletimiz giderek artan pahalılığın pençesinde kıvranıyor, bu faturalarla milletimizin belini iyice büktünüz. Salgın sürecinde artan durgunluktan çıkmaya çalışan esnafa ise yüksek elektrik faturalarıyla darbe vurdunuz. Kiradan daha yüksek gelen elektrik faturaları yüzünden birçok esnaf dükkânını kapatmaya başladı.

AKP Hükûmetinin bu zam politikası, ekonomik anlamda domino etkisi yaratarak yine vatandaşımıza yüksek enflasyon, yoksulluk, işsizlik ve fakirlik olarak yansıyacaktır. Gaziantep’te bir esnaf kardeşimiz, bir ay önce elektriğe 7 bin lira öderken, AKP’nin yeni yıl zamlarıyla şimdi 27 bin lira ödüyor. Esnafın elektrik faturası kiradan yüksek geliyor. Hükûmet esnafın kazancına ortak olmuş durumda. Son zamlar henüz etkisini…

 

Exit mobile version