Elektrik faturanız yüksek mi geliyor? Bu haber tam size göre! 206 TL’lik elektrik faturası indirimi resmen başladı!

Son zamanlarda çeşitli faktörlere bağlı olarak artış gösteren enerji fiyatları, Rusya- Ukrayna savaşının çıkması ile birlikte iyiden iyiye aile bütçelerini zorlamaya başladı. Savaşın arttırdığı doğalgaz fiyatları faturalara yansırken, elektrik enerjisinin yükselen fiyatları da vatandaşların faturalarını kontrol altına alamamalarına sebep oldu. Bu noktada ülke sınırları içerisinde yaşayan binlerce dar gelirli vatandaşa ulaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, faturalarını ödemekte zorlanan herkese yardım eli uzattığını bildirdi.

Elektrik Faturası Yardımı Nedir?

Elektrik faturası yardımı, pek çok farklı alanda sosyal yardım modeli geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bir hizmetidir. Bakanlığın, elektrik faturasını ödemekte güçlük çeken dar gelirli vatandaşlar için geliştirmiş olduğu bu yardım modelinin tutarı, bir ay içerisinde hane içerisinde tüketilen elektrik miktarına göre belirlenmektedir. Bakanlığın konu ile ilgili yapmış olduğu çalışmaya göre harcanan elektrik miktarına göre yapılacak olan yardım tutarları şu şekilde duyurulmuştur:

Elektrik Faturası Yardımından Kimler Yararlanabilir?

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan elektrik faturası yardımından, 18 yaşından büyük olan ve ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan bütün ülke vatandaşları yararlanabilmektedir.

Elektrik Faturası Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın elektrik faturası yardımı hizmetine, Sosyal Hizmet Müdürlüklerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından başvuru yapılabilmektedir. Başvurusu onaylanan vatandaşlar, kendilerine en yakın PTT şubesine o ay ki faturaları ile giderek, isimlerine tanımlanmış olan yardım tutarının toplam borçtan düşülmesini sağlayabilmektedir. Fatura yardımı, nakit olarak yapılmamaktadır.

Exit mobile version