EkonomiGündem

Elektrik faturası 135 TL’den fazla gelen vatandaşlar hemen okusun: PTT’den para verilecek!

Elektrik faturası 135 TL’den fazla gelen dar gelirli vatandaşlar için fatura desteği veriliyor. Devletin verdiği fatura desteği detayları merak ediliyor. Elektrik faturası desteği kapsamında, ailedeki kişi sayısına göre PTT üzerinden para veriliyor. Kimlik kartı ve elektrik faturasıyla PTT’ye gitmek yeterli oluyor.

Elektrik faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi aileler için elektrik faturası desteği sağlanıyor. Buna göre, evine 135 TL’den fazla elektrik faturası gelen dar geliri aileler destekten yararlanabiliyor. Dar gelirli aileler kimlik kartı ve faturasını alıp PTT’ye gitmeleri durumunda elektrik desteğinden yararlanabiliyor. Bu kapsamda, herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp, hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturasıyla PTT şubesine gitmeleri yeterli olacak.

ELEKTRİK FATURASI YARDIMI KAÇ TL?

Devlet, 1 kişilik aileler için 130,09 TL, 3 kişilik aileler için 173,46 TL, 4 kişilik aileler için 216,82 TL ve 5 kişilik aileler için 260,19 TL gibi elektrik tüketimine göre değişen miktarlarda elektrik faturası yardımı sunmaktadır